Khasiat Baraka Susu Kambing

Baraka Susu Kambing Baraka Habbatus Sauda

Rahsia Kelebihan Susu Kambing Baraka

Susu kambing Baraka menawarkan pelbagai manfaat kesihatan daripada lembu biasa.

 1. Susu Kambing Baraka Adalah Satu2 nya Susu Kambing Kalsium Tinggi di Pasaran!
  Ramai orang bimbang bahawa mereka perlu minum susu lembu untuk pengambilan kalsium dan mencegah kereputan tulang(Osteoporosis). Susu kambing Baraka menawarkan jumlah kalsium yang lebih tinggi dari susu lembu dan susu kambing jenama lain yang berada di pasaran.
 1. Susu Kambing Baraka Adalah Satu2 nya Susu Kambing Dengan Prebiotik Inulin di Pasaran!
  Prebiotik Inulin ialah serat makanan(dietery fiber) yang membantu meningkatkan penyerapan khasiat makanan dengan lebih sempurna(sehingga 60%). Ini telah dibuktikan dengan Anlene dimana mereka juga menggunakan Inulin atas faktor yang sama.
 1. Susu Kambing Baraka Mudah Cerap berbanding Susu Lembu
  Satu lagi faedah kesihatan utama susu kambing, adalah ia lebih dekat dengan susu ibu daripada susu lembu. Kerana ia mempunyai bentuk komponen molekul paling dekat dengan susu manusia. Oleh itu ia lebih mudah untuk mencerna dan menyerap di dalam badan manusia.
 1. Susu Kambing Baraka Mempunyai Rendah Lemak
  Susu kambing adalah pilihan yang baik bagi orang-orang yang mahu mengurangkan berat badan. Ia mempunyai kurang lemak dari susu lembu, tetapi masih mengekalkan tahap tinggi protein dan asid amino yang terdapat dalam susu lembu yang membantu mengurangkan rasa lapar.
 1. Susu Kambing Baraka sebagai Ejen Anti-Radang Semulajadi (Anti-Inflamatory)
  Beberapa kajian menunjukkan bahawa salah satu faedah utama susu kambing adalah bahawa ia mempunyai kapasiti anti-radang. Satu lagi sebab mengapa ia lebih mudah untuk diminum bagi mereka yang mengalami keradangan usus (sensitif) adalah dengan meminum susu kambing, bukannya susu lembu.
 1. Susu Kambing Baraka Membantu Penyerapan Zat Besi & Kuprum
  Kajian yang dilakukan di USDA (US Department of Agriculture) dan Prairie View A & M University, susu kambing membantu meningkatkan keupayaan untuk memetabolismekan zat besi dan kuprum, khususnya di kalangan individu bermasalah dengan penghadaman dan penyerapan.
 1. Susu Kambing Baraka Tinggi Asid Lemak*
  Purata susu kambing mempunyai 35% asid lemak, menjadikan ia lebih berkhasiat dari susu lembu yang hanya mempunyai kira-kira 17%. Malah, sehingga 50% daripada orang-orang yang tidak toleran laktosa terhadap susu lembu mendapati bahawa mereka boleh mencerna susu kambing.

  *Asid lemak membuatkan sel membren menjadi flesible dan dengan itu memudahkan perjalanannya keseluruh saluran darah.
 1. Susu Kambing Baraka Tinggi Khasiat
  Susu kambing secara tradisinya telah digunakan dalam perubatan tradisional untuk menyuburkan dan menjana semula sistem saraf. Susu kambing juga sangat padat dengan khasiat. Ia mempunyai hampir 35% kalsium keperluan harian anda dalam satu cawan. Tinggi Riboflavin (juga dikenali sbg Vitamin B2), hanya satu cawan susu kambing menawarkan 20.0% daripada keperluan harian kita. Dalam pada itu mempunyai tinggi fosforus, Vitamin B12, protein dan kalium. Setelah berpuasa kesegaran segera akan dikembalikan melalui minum susu kambing.
 1. Susu Kambing Baraka Membantu Sistem Imuniti Badan
  Susu kambing mempunyai mineral, selenium iaitu mineral penting utama dalam mengekalkan sistem pertahanan badan yang kuat dan berfungsi dengan betul.
 2. Susu Kambing Kurang Toksik dari Susu Lembu
  Susu lembu adalah penuh hormon pertumbuhan lembu bahan yang dikenali sebagai hormon somatotropin, hormon tertentu untuk meningkatkan pengeluaran susu dengan cara yang luar biasa. Kambing yang jarang dirawat dengan bahan ini. Susu kambing bukan sahaja lebih berkhasiat untuk anda, tetapi juga kurang toksik.
 3. Susu Kambing Anti-Mucousal
  Susu lembu adalah penyebab biasa untuk alahan dan lendir yang berlebihan, tetapi susu kambing tidak. Susu lembu yang tinggi lemak boleh meningkatkan pengeluaran lendir. Selain itu, globulus lemak dalam susu kambing cuma 1/9 saiz yang terdapat dalam susu lembu, menjadikanya satu lagi kemungkinan mengapa ia tidak menghasilkan kerengsaan dalam usus.
Advertisements

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s